Kiszonki oczywiste i nieoczywiste – warsztat kulinarny / brak wolnych miejsc
Brak miejsc / Brak miejsc / Brak miejsc / Brak miejsc
—
Kiszenie to prosty sposób uzyskania zdrowych i wartościowych produktów spożywczych, niezbędnych w naszej codziennej diecie.
Fermentowanie to także jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, począwszy od warzyw i owoców a skończywszy na rybach i grzybach. Na zajęciach dowiemy się; czym się różni kiszenie od kwaszenia i czy w ogóle, jak szybko i efektywnie zrobić smaczną i zdrową kiszonkę domową.
Aby ugruntować wiedzę, podczas warsztatu wykonamy: 1 kiszonkę monowarzywną z przyprawami korzennymi, 1 kiszonkę mix warzywny z “darami lasu” i 1 kiszonkę owocową ze szczyptą pikanterii.
UWAGA:
Warsztat przeznaczony dla osób dorosłych.
Przynosimy ze sobą trzy słoiki o pojemności minimum 500 ml.
Wstęp wolny, liczba miejsc ograniczona, obowiązują zapisy mailowe: samogloska.bok@gmail.com