Warsztaty kulinarne z Tomaszem Zielke
Na warsztatach przedstawione będzie nowoczesne podejście do kulinariów łączące teorię z praktyką. Wspólne przygotowanie wegetariańskich burgerów z fasoli i pieczarek z domowymi piklami oraz selerową remuladą stanie się okazją do omówienia naukowych fundamentów gotowania. W przystępny i poparty praktyką sposób przedstawione zostaną procesy, takie jak emulgacja, koagulacja białek, osmoza, pasteryzacja, reakcje Maillarda, towarzyszące nam na co dzień w kuchni. Zapoznanie się z tą podstawową wiedzą pomoże w bezpiecznym i świadomym poruszaniu się po skomplikowanym i fascynującym świecie gotowania, a także będzie, miejmy nadzieję, bodźcem do samodzielnych poszukiwań.
Prowadzenie: Tomasz Zielke
Obowiązują zapisy -> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUP7CZgxW12z94lPeWsVn6hA_LYxWoMq9B9rYLlWnbi7hnGQ/viewform
Dla młodzieży 13-26 lat
Projekt współfinansowany przez m.st. Warszawę i realizowany w ramach
Programu „Młoda Warszawa. Miasto z klimatem dla młodych 2016-2020”