Przejdź do treści
logo logo

Warsztaty kulinarne dla młodzieży

Przygotujemy samodzielnie lody z bazy jajeczno-mlecznej z różnymi dodatkami. Omówimy role poszczególnych składników w tworzeniu konsystencji gotowych lodów, a także sposoby mrożenia dostępne domowym kucharzom. Lody zamrozimy za pomocą suchego lodu, czyli dwutlenku węgla w formie stałej, który jest bardzo użyteczną w kuchni, arcyciekawą substancją. Będzie to również okazja, by omówić podstawowe procesy fizyczne i chemiczne, jakie zachodzą w trakcie przygotowywania lodów i innych mrożonych deserów.

Warsztaty bezpłatne, przeznaczone dla osób w wieku 13 – 26 lat.

ZAPISY: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCjRO1EkklTi6k4cyILkd0frYpckAO0gZIbI0mUI3_1wS0Sw/viewform

Projekt współfinansowany przez m.st. Warszawę i realizowany w ramach
Programu „Młoda Warszawa. Miasto z klimatem dla młodych 2016-2020”

Organizator: Stowarzyszenie „Z Siedzibą w Warszawie”

Newsletter