Przejdź do treści
logo logo

Kombucha na jesień – spotkanie kulinarne

Dwa słoiki z kombuchą, jeden ustawiony na drewnianej skrzynce.

Czym właściwie jest kombucha? Czy grzybek herbaciany jest rzeczywiście grzybem? Skoro herbata + cukier = kombucha, to czy to może być zdrowe? Odpowiadać na te pytania będziemy podczas wspólnego przygotowywania pysznego, fermentowanego napoju, którego historia sięga starożytnych Chin. Każdy z uczestników otrzyma starter niezbędny do zrobienia swojej kombuchy, którą zabierze ze sobą do domu.

Na wspólne kombuchowanie zaprasza kobieta natury Kasia Ledwoń – doula, dyplomowana zielarka fitoterapeutka, pasjonatka świata grzybów, przewodniczka rodzicielska, mama. Jako Leśna Szeptucha zaprasza by wytropić w naturze to, co nas leczy, karmi i wspiera. Współorganizatorka Zlotów Kobiet i zwołująca kobiece kręgi.

Będzie nam miło, jeśli przyniesiesz ze sobą coś drobnego do sąsiedzkiego poczęstunku.

Newsletter

Zapisz się, aby być na bieżąco!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera za pomocą środków komunikacji elektronicznej zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia ​​​​​​​18 lipca 2002 r. (t. j. Dz. U. z 2016 r., poz. 1030, z późn. zm.) od Bielańskiego Ośrodka Kultury w Warszawie. Wyrażenie zgody sprawi, że będziemy mogli przesyłać informacje o działalności i wydarzeniach organizowanych przez Bielański Ośrodek Kultury. Więcej informacji - Polityka Prywatności.