Kombucha na jesień – spotkanie kulinarne

Czym właściwie jest kombucha? Czy grzybek herbaciany jest rzeczywiście grzybem? Skoro herbata + cukier = kombucha, to czy to może być zdrowe? Odpowiadać na te pytania będziemy podczas wspólnego przygotowywania pysznego, fermentowanego napoju, którego historia sięga starożytnych Chin. Każdy z uczestników otrzyma starter niezbędny do zrobienia swojej kombuchy, którą zabierze ze sobą do domu.
Na wspólne kombuchowanie zaprasza kobieta natury Kasia Ledwoń – doula, dyplomowana zielarka fitoterapeutka, pasjonatka świata grzybów, przewodniczka rodzicielska, mama. Jako Leśna Szeptucha zaprasza by wytropić w naturze to, co nas leczy, karmi i wspiera. Współorganizatorka Zlotów Kobiet i zwołująca kobiece kręgi.
Będzie nam miło, jeśli przyniesiesz ze sobą coś drobnego do sąsiedzkiego poczęstunku.